Na zon komt energiebesparing

Energiek Alphen aan den Rijn heeft tot nu toe vooral aandacht besteed aan zonne-energie: op eigen dak vooral bij particulieren én en via de postcoderoos-projecten Rijnvicus en GC Zeegersloot van Zon op Alphen. Zon op Alphen bereidt inmiddels een aantal nieuwe projecten voor.

Naast het opwekken van zonne-energie is ook energiebesparing belangrijk. Want energie die je niet gebruikt, hoef je ook niet op te wekken. Energie besparen verkleint de opwekopgave. Daarnaast kunnen energiebesparende maatregelen je energierekening verlagen en het comfort in huis verbeteren.  Op langere termijn gaan gebouwen en woningen van het aardgas af; als woningeigenaar kun je je daarop voorbereiden door energiebesparende maatregelen te treffen. Daarnaast worden de tarieven, vooral voor gas, steeds hoger.

Om Alphenaren te ondersteunen bij het treffen van energiebesparende maatregelen, ontwikkelt de gemeente een wijkaanpak en werkt hiervoor onder andere samen met Energiek Alphen. De gemeente ontwikkelt een brede informatiecampagne over energiebesparing, Energiek Alphen ondersteunt dit programma door energiecoaches op te leiden. Deze coaches helpen woningeigenaren in Alphen op weg en ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning.

Energiecoaches helpen bijvoorbeeld met kleine technische en gedragsmaatregelen en bij de keuze en uitvoering van energiebesparende maatregelen voor hun woning. Hiermee kan vaak al zo’n tien procent op de energierekening worden bespaard.

Wilt u uw woning ook verduurzamen en kunt u daarbij ondersteuning van een energiecoach gebruiken? Laat het ons weten en onze energiecoach komt bij u langs. Mail naar info@energiekalphenaandenrijn.nl.