Energiek Alphen, Praxis en Karwei slaan de handen ineen

Energieadviezen aan huis uiterlijk per 1 september weer van start

Alphen aan den Rijn – De kogel is door de kerk. Energiek Alphen, Praxis en Karwei slaan de handen ineen. Samen willen zij zoveel mogelijk Alphenaren helpen bij het zo comfortabel en energie-efficiënt mogelijk maken van hun woning. Onder het motto ‘Samen energie en kosten besparen’ gaan ze van start met de uitvoer van deze ambitie.

André Rabel, filiaalmanager van Karwei, reageert enthousiast op de samenwerking: “Energiebesparing staat bij ons hoog in het vaandel. Daar dragen we graag ons steentje aan bij.” Door de samenwerking krijgt Energiek Alphen haar eigen stand in de doe-het-zelfzaken. Zo kan de Alphense coöperatie bewoners voorzien van de eerste tips over energiebesparing. “Dat is erg nuttig”, stelt Arjen Wassenaar, filiaalmanager van de Praxis, “Juist nu is het belangrijk om daar mee bezig te zijn.”

Bewoners kunnen op de website www.energiekalphen.nl ook meteen een aanvraag indienen voor een energieadvies. Deze adviezen zullen allereerst digitaal plaatsvinden, daarna weer bij de bewoners thuis. In de doe-het-zelfzaken is meer informatie hierover te vinden. Daar staan banners en brochures. In de “Hoe Energiek Ben Jij?”-brochure staat meer uitleg over het energieadvies, maar ook een voucher.

De voucher geeft bewoners de kans om gratis energiebesparende maatregelen aan te schaffen tot een bedrag van 15 euro. Deze voucher kan men verzilveren bij aanvang van een energieadvies aan huis. Bestuurslid Erik de Ruijter is ontzettend blij ermee: “Tot nu toe hebben we al ruim 70 aanvragen binnen. Samen met de Praxis en Karwei willen we dat aantal dit jaar nog minimaal vertienvoudigen. We staan te popelen om weer te beginnen.”

Ook de gemeente Alphen aan den Rijn draagt actief bij aan de campagne ‘Samen energie en kosten besparen’. De gemeente stelde de RRE-subsidie beschikbaar om huiseigenaren te helpen bij energiebesparing. Daardoor konden 30 coaches worden opgeleid en gratis energieadviezen worden aangeboden. Deze coaches voorzien de bewoners van het energieadvies.

                  

Praxis

 

Karwei