Energiebesparende cadeaus

Niet alleen advies maar ook directe hulp met uw eerste energiebesparing!
Naast een energie-advies hebben de energiecoaches van Energiek Alphen ook een aantal energiebesparingsartikelen waarmee u direct aan de slag kunt.

Deze artikelen zijn beschikbaar gesteld door de Gemeente Alphen aan den Rijn dankzij een subsidie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

U mag artikelen uitzoeken tot een maximum van ca. 15 Euro.  zie Prijslijst 
U kunt het nummer[s] van de artikelen aan de coach doorgeven, de coach zal deze artikelen dan meenemen naar het coachgesprek.
Als het coachgesprek al heeft plaats gevonden dan komt de coach de artikelen bij u langs brengen.

ENERGIEMETER – MINI

Artikel 01

€12,30

De EcoSavers Energie Meter Mini is een meter van goede kwaliteit die u meer controle geeft over het verbruik van elektriciteit van een apparaat.
U steekt de energiemeter in het stopcontact en sluit het apparaat dat u wilt meten hierop aan.
De energiemeter geeft u alle belangrijke informatie, zoals het energieverbruik in KWh en EUR/valuta en energiegebruik op dit moment (Watt).

Meten = weten. Dit product draagt bij aan de bewustwording van energieverbruik en geeft u de exacte informatie over het gebruik van energie, zodat u energie kunt te besparen.

WoonWijzerWebShop link

Tonzon radiatorfolie

Tonzon RADIATORFOLIE 7,5m x 50cm

Artikel 04

€14,29

Tonzon HR-radiator folie is super dunne folie. Zo dun als aluminium-folie. Grote verschil tov standaard radiatorfolie is dat je het aanbrengt op de radiator i.p.v. op de muur. Hierdoor kan het onzichtbaar worden aangebracht. Het is eenvoudig te installeren met de meegeleverde bevestigingstape en de beschikbare montage video’s. 96% van de stralingswarmte aan de achterzijde van de radiator wordt teruggekaatst. Hierdoor wordt muur achter de radiator nagenoeg niet warm. Dit bespaart veel energie. T.o.v. standaard radiatorfolie is de investering met m2 hoger. De besparing is ook hoger. Voor beide geldt dat je het binnen een jaar terugverdiend.

KarweiWebShop link

Hierna enkele Films van een vergelijkbaar product.

TOCHT STRIP D 4-6mm NADEN

Artikel 05

€6,95

Ellen ‘D’ tochtband
Zelfklevende tochtprofiel van geschuimd kunststof voor gemiddelde kieren.

De tochtstrip is gemaakt van hoge kwaliteit EPDM flexibel rubber materiaal dat duurzaamheid combineert met flexibiliteit. (geen foam maar rubberachtig materiaal).

Dit D-profiel is voor kieren van 4-6 mm.

Dit product wordt geleverd in een doosje met een strip op rol van 7,5 meter.

Gemakkelijk te gebruiken door de plakrand te verwijderen en te bevestigen op de plek van de tocht. Ontvet altijd goed de ondergrond voordat u de tochtstrip plaatst.

WoonwijzerWebShop: Ellen-D Tocht-Strip

stekkermetschakelaar

DOORVOERSTEKKER – ENKEL

Artikel 09

€2,80

Je kunt het aangesloten elektrische apparaat, zoals een koffiezetapparaat, in het geheel uitschakelen met behulp van deze contactschakelaar. Door elektrische apparaten helemaal uit te schakelen in plaats van op de standby-stand te zetten, bespaar je onnodige sluipstroom en voorkom je brandgevaar. Je schuift de knop van aan naar uit om het aangesloten elektrische apparaat volledig uit te schakelen. Door de knop van uit naar aan te schuiven, schakel je het apparaat weer gemakkelijk aan om er gebruik van te kunnen maken.

Je plaatst de contactschakelaar in het stopcontact en sluit een elektrisch apparaat aan op de contactschakelaar.

Specificaties:

  • Maximale schakelspanning 16 A.
  • Eigenverbruik minder dan 0.25W
  • Gewicht incl. verpakking: 84 gram
  • Lengte (mm): 77
  • Breedte (mm): 48
  • Hoogte (mm): 60
  • Wit
Artikel  Prijs Omschrijving
01 € 12,95 Ecosaver energiemeter
04 € 11,00 7,5 meter Tonzon Radiatorfolie 7,5 m bij 50 cm met dubbelzijdig tape
05 € 7,95 7,5 meter Ellen D tochtband
09 € 3,50 Doorvoerstekker met schakelaar