Energiek Alphen gaat over energie besparen en energie opwekken door inwoners, bedrijven en organisaties in de gemeente Alphen aan den Rijn. Energiek Alphen geeft informatie, levert deskundig advies en voert projecten uit.

 

Coöperatie Energiek Alphen aan den Rijn heeft de ambitie om de gebouwde omgeving in de gemeente Alphen maximaal te verduurzamen. Ons doel is om energiebesparing en het opwekken van duurzame energie in de gemeente te promoten. Dit gebeurt met concrete projecten en acties, waarmee Energiek Alphen gelijktijdig het ondernemen en de werkgelegenheid in Alphen wil stimuleren. Verder: door kennis te verzamelen en te verspreiden én door initiatieven te ontplooien op het gebied van duurzaam energie opwekken en energie besparen.

De ambitie van Energiek Alphen sluit aan bij de doelstellingen van de gemeente. In 2015 stelde de gemeente Alphen aan den Rijn het Duurzaamheidsprogramma ‘Van A naar D: Alphen aan den Rijn op weg naar Duurzaamheid’ vast. Energiek Alphen aan den Rijn ondersteunt de duurzaamheidsambitie van de gemeente: ‘Energieneutraal in 2050’.

Energiek Alphen werd in 2013 opgericht door drie inwoners van Alphen aan den Rijn.

Ik wil meedoen!