Energiek Alphen werkt samen met de gemeente Alphen aan den Rijn om de realisatie van projecten te versnellen en de samenhang tussen projecten te versterken. Energiek Alphen wil die samenwerking verbreden en intensiveren omdat de gemeente en Energiek op dit terrein dezelfde doelstellingen hebben. Zie www.alphenaandenrijn.nl.

Zon op Nederland ondersteunt lokale initiatiefnemers bij het ontwikkelen en realiseren van collectieve zonneprojecten in hun buurt – groot of klein. Zon op Nederland heeft kennis van alle soorten collectieve zonnestroomprojecten, zoals postcoderoosprojecten.

Zon op Nederland wil iedere inwoner van Nederland in staat stellen zelf zonne-energie op te wekken – ongeacht hun woonsituatie of inkomen. Zon op Nederland helpt bij buurtinitiatieven, maar heeft ook oplossingen voor VvE’s en woningcorporaties, huurders en (kleinverbruik) bedrijven.

Energiek Alphen werkt al meer dan een jaar samen met WoonForte om ook tot Zon op Huur te komen: zonnepanelen op huurwoningen. Door de regelgeving rond huurwoningen is dit een gecompliceerd traject. Samen met WoonForte ontwikkelen we nu het zonne-energieproject Herenhof. Zie www.woonforte.nl.

Hoom is een landelijke coöperatie voor energiebesparing, die zoveel mogelijk woningeigenaren wil helpen hun huis energiezuiniger te maken. Energiek Alphen organiseert wijkgerichte energiebesparingsprojecten (zie Energiebesparing) met HOOM Zie www.hoom.nl.