Meedoen

Wat goed dat jij een bijdrage wilt leveren aan een energieneutraal Alphen aan den Rijn. Want hoe meer we met elkaar samenwerken om energie te besparen en duurzame energie op te wekken, hoe sneller we onze duurzaamheidsdoelen behalen. Daar kan iedereen in de gemeente bij helpen en daar hebben we ook iedereen voor nodig! Kies iets wat bij jou past, zoals:

Vrijwilliger worden

Energiek Alphen kan niet bestaan zonder vrijwilligers. Dus wil je écht verschil maken? Meld je dan aan als vrijwilliger! Word bijvoorbeeld energiecoach, verzorg de communicatie of help mee bij de bouw van zonnevelden en -daken. Lees meer over vrijwilligerswerk.

Lid worden

Als lid van Energiek Alphen steun je onze initiatieven, bepaal je mee welke projecten we uitvoeren en welke projecten prioriteit krijgen én ontvang je informatie over wat we doen. Het lidmaatschap op Energiek Alphen is gratis. Lees meer over het lidmaatschap.

Energie besparen

Denk aan kleine maatregelen, zoals korter douchen, de thermostaat lager zetten, betere tochtstrips en radiatorfolie. Maar denk ook aan grotere maatregelen, zoals het isoleren van je woning en het installeren van een warmtepomp. Lees meer over energie besparen.

Duurzame energie opwekken

Duurzame energie opwekken kan dankzij zonnepanelen en windturbines. Zonnepanelen kan je natuurlijk op je eigen dak leggen. Door aan te sluiten bij de collectieve projecten van Energiek Alphen, wekken we in de gemeente meer energie op en verlagen we de kosten. Lees meer over duurzame energie opwekken.

Energieadvies aanvragen

Tijdens een energieadviesgesprek adviseert een van onze energiecoaches je over de energiebesparingsmogelijkheden in jouw woning. Hij of zij kan je ook adviseren over de subsidies waar je gebruik van kunt maken. Lees meer over een energieadvies.