Een energiecoach is een ervaringsdeskundige, die een energiecoach-training van Hoom heeft gevolgd, die gratis en vrijblijvend een gesprek voert met de bewoner(s) van een koopwoning over de mogelijkheden voor energiebesparing. Alle inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn kunnen een adviesgesprek aanvragen met een energiecoach.

Woont u in een buurt met veel dezelfde soort huizen? We kunnen dan ook een gesprek met meerdere bewoners tegelijkertijd organiseren.

Het gesprek

De energiecoach brengt een bezoek aan uw huis om samen met u uw huidige energiegebruik te beoordelen. Hij of zij bespreekt diverse mogelijkheden om tot een verlaging van uw energiegebruik te komen. Zo kunt u structureel geld besparen. Wat zijn energievreters in uw woning? Zijn er mogelijkheden om zelf energie op te wekken? Of kunt u aansluiten bij een collectieve opwekking van energie? Kunt u gebruik maken van subsidieregelingen? De energiecoach helpt u ook op weg welke volgende stappen u zelf kunt zetten. Van het gesprek maakt de energiecoach een kort verslag dat u kunt u inzien via uw eigen account in uw Hoomdossier.

Na dit gesprek kunt u besluiten om zelf een energieadviseur in te huren of om meteen een offerte bij een energie uitvoerder aan te vragen.

Zelf energiecoach worden? informatie

Lijkt het u leuk om zelf ook energiecoach te worden? Samen met Cooperatie Hoom, een landelijke ondersteuningsorganisatie voor de energiebesparing, organiseren we een gratis training voor alle energiecoaches in de gemeente.