Postcoderoos: uw eigen energie opwekken op het dak van een ander

De Postcoderoos is een regeling voor het opwekken van duurzame elektriciteit met zonne-energie. Inwoners en bedrijven van gebieden in  en rond de postcode exploiteren zelf de installatie, op het dak van een gebouw in hun buurt. Energiek Alphen heeft hiervoor de coöperatie Zon op Alphen opgericht. Zon op Alphen realiseert op dit moment twee projecten: op het dak van Rijnvicus (Distributieweg) en op het dak van de driving range van Golfclub Zeegersloot (Kromme Aarweg).

Met de Postcoderoos kunnen woningbezitters, VVE’s, huurders en – kleinverbruik – bedrijven hun eigen zonne-energie opwekken. Iedereen kiest zelf het aantal zonnepanelen dat zij kopen. U verdient uw investering terug door een korting op uw energiebelasting. De terugverdientijd is minder dan tien jaar. Met de Postcoderoos verlaagt u uw CO2-uitstoot en helpt u mee klimaatverandering te beperken.

Klik hier voor meer informatie over de postcoderoosregeling

Zon op Alphen: Postcoderoos ‘in uitvoering’

Energiek Alphen (EA) voert onder de naam Zon op Alphen de postcoderoosprojecten Rijnvicus en GC Zeegersloot uit. Wij zorgen met steun van Zon op Nederland voor de bouw en het beheer van de installaties, de ledenwerving en de financiële verantwoording.