Zonnepark Golfbaan Zeegersloot

De platte daken van sporthallen, sportverenigingen en sportkantines bieden kansen voor het opwekken van zonne-energie. Het zijn organisaties die bij uitstek lokaal betrokken zijn en dus graag een bijdrage leveren aan een groener Alphen aan den Rijn. Zo ook Golfclub Zeegersloot. In 2019 installeerden Energiek Alphen en Zon op Alphen daar 221 panelen.

26 huishoudens

Op het dak lagen al veertig zonnepanelen die de golfclub zelf had bekostigd en had laten installeren. Maar met een oppervlakte van 600 m2 bood het dak ruimte voor nog meer. Met de panelen van Zon op Alphen kan jaarlijks ruim 60.000 kWh worden opgewekt. Dat is genoeg voor de energievoorziening van zo’n 26 huishoudens. Het voordeel voor de golfclub was dat zij de investering niet zelf hoefden te doen en dat de installatie hen uit handen werd genomen.

Groen keurmerk

Golfclub Zeegersloot vangt twee vliegen in één klap, want mede dankzij de duurzame energieopwekking behaalde de golfclub het certificaat ‘Committed to Green’. Met dit certificaat – wat eigenlijk een soort keurmerk is – laten golfclubs in Nederland zien dat zij verantwoord omgaan met natuur en milieu.

Bied je dak aan

Heb je een dak van meer dan 250 m2? Dan kan je jouw dak aanbieden ten behoeve van een energieneutraal Alphen aan den Rijn. Hiermee lever je niet alleen een bijdrage aan de maatschappij, maar het draagt ook bij aan het groene imago van je organisatie.