Bijeenkomst 11 november 2024: Samen Slimmer Verduurzamen

Energie vormt een grote kostenpost voor elke vereniging of organisatie, maar wat als je daar iets aan kunt doen? Op 11 november 2024 houdt Energiek Alphen aan den Rijn de bijeenkomst ‘Samen Slimmer Verduurzamen’ in Parkvilla.

Tijdens deze bijeenkomst ontdek je niet alleen slimme manieren om energie te besparen, maar leer je ook hoe je bijvoorbeeld het eigen dak kan inzetten om zelf energie op te wekken. Dat kan ook zonder investering! Daar naast krijg je inzicht in hoe leden of bewoners kunnen meeprofiteren. We bespreken welke subsidies beschikbaar zijn, hoe je direct van start kunt gaan en wat het echte financiële voordeel is. Misschien creëer je zelfs nieuwe inkomstenbronnen. Mis deze kans niet om jouw organisatie energiezuiniger én financieel sterker te maken!

Op de sportvereniging of in het buurthuis waar je vrijwilliger bent, zijn er veel mogelijkheden om op energie en energiekosten te besparen. Er zijn verschillende maatregelen te bedenken om samen energie op te wekken en met elkaar te delen. Door samen een energiegemeenschap te vormen, help je elkaar om die mogelijkheden op een rijtje te zetten én uit te voeren. Energiek Alphen aan den Rijn is zo’n energiegemeenschap.

Ben je als bestuurder/vrijwilliger betrokken bij het beheer van panden, zoals een verenigingsgebouw of wijkcentrum?

Op 11 november a.s. zetten wij de deur wijd open om kennis te maken én kennis te delen, over energie besparen én het opwek- ken en delen van duurzame energie. Om aan elkaar duidelijk te maken wat de mogelijkheden zijn en hoe we Samen Slimmer kunnen Verduurzamen, organiseren wij deze bijeenkomst. Je kunt natuurlijk ook een lid van jouw vereniging of organisatie afvaardigen die dit een interessant onderwerp vindt.

Wij gaan graag met jullie in gesprek over de stand van verduurzaming, de kansen en de knelpunten. Het wordt een interactieve bijeenkomst, met veel ruimte voor je eigen inbreng. In de follow-up worden de kansrijke verduurzamingsprojecten geselecteerd. Die plannen kunnen we samen concreet maken, waarbij Energiek Alphen met raad en daad specifieke ondersteuning biedt.

Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos. Vul het aanmeldformulier in; je kunt ook meteen aangeven wat je deze avond graag te weten wilt komen. Binnenkort ontvang je meer informatie over het programma.

Heb je vragen? Ook die kun je via het aanmeldformulier aan ons stellen. Of stuur een e-mail naar bestuur@energiekalphen.nl.

Alles weten over Energiek Alphen?

Kijk dan op www.energiekalphenaandenrijn.nl