Energie opwekken

//Energie opwekken
Energie opwekken2018-11-03T09:49:24+00:00

Iedereen kan natuurlijk zelf energiebesparingsmaatregelen treffen of zonnepanelen plaatsen. Energiek Alphen aan den Rijn (EA) ontwikkelt collectieve projecten, waarin bewoners en bedrijven uit de buurt samen investeren in duurzame energie of energiebesparing. Samen kunnen zij zo profiteren van collectieve voordelen.

Een voorbeeld van collectieve opwekking van energie is Zon op Alphen met de zogenoemde postcoderoosprojecten Rijnvicus en Golfclub Zeegersloot.

Een ander initiatief is Zon op Huur in winkelcentrum Herenhof. Samen met woningbouwvereniging Woonforte wil Energiek Alphen zo’n duizend zonnepanelen aanbrengen op daken van alle huurwoningen in de Herenhof.

Energiek Alphen aan den Rijn en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om een koppeling te kunnen maken met social media, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring. Ga voor meer informatie naar op de pagina Privacy Verklaring.