De professionele Energieadviseur leert mensen hoe zij energie kunnen besparen door specifieke maatregelen te treffen. Veel mensen gebruiken meer energie dan nodig is. Dit kost onnodig veel geld en is niet goed voor het milieu. Het is de taak van de Energieadviseur de mensen hier bewust van te maken en te adviseren hoe zij energie kunnen besparen.

Naast het opstellen van een energielabel heeft u de mogelijkheid om een uitgebreide rapportage van uw woning te laten maken met hierin een overzicht van energiebesparende maatregelen, de kosten en de besparingen die dit met zich mee brengt. Een maatwerkadvies geeft u meer informatie dan b.v. een energielabel.

Maatwerkadvies Energiebesparing

Het maatwerkadvies energiebesparing is een erkend energieadvies van een onafhankelijke adviseur. Onafhankelijk wil zeggen: de adviseur verkoopt geen energiebesparende maatregelen. De adviseur komt jouw woning bekijken en meten. Je krijgt een rapport waarin staat hoe jij je huis kunt verbeteren en wat dat je kost en oplevert. Het advies kost 200 tot 300 euro.

Als eigenaar-bewoner van een woning in Alphen aan den Rijn kunt u energieadvies op maat aanvragen via de gemeente. U betaalt vooraf een eigen bijdrage van € 50 aan de energieadviseur. (De totale kosten zijn € 170, de gemeente subsidieert € 120 per advies.)  meer informatie hier

Wat is een maatwerkadvies?

Het maatwerkadvies omvat maatregelen die u kunt uitvoeren om uw woning te verbeteren, terwijl het energielabel aangeeft hoe energiezuinig uw woning is ten opzichte van vergelijkbare woningen. De geadviseerde energiebesparingsmaatregelen in het maatwerkadvies zijn uitgebreider en nauwkeuriger dan bij het energielabel. Een maatwerkadvies wordt opgesteld door een adviseur van een gecertificeerd maatwerkadviesbureau.

Naar www.maatwerkadviesvoorwoningen.nl